söndag 12 april 2009

Kyckling italiano

Jag fortsätter i italienska tecken. Denna gång blev det kyckling med smak av balsamvinäger. Har gjort denna rätt några gånger och det är en enkel och god rätt. Till det serverade jag hasselbackspotatis (som är en favorit sen barn) och avocado och ett glas gott rött vin.

Kyckling Italiano
4 port

4 st kycklingfiléer
2 tsk smör
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
½ msk vetemjöl
2,5 dl Kelda lagalätt
1 msk balsamvinäger
1 msk konc kycklingfond
2 vitlöksklyftor
3 tomater
2 msk basilikablad

Bryn kycklingen i smör i en stekpanna. Salta och peppra. Vispa ut mjölet i lite vatten. Vispa i gräddmjölk, balsamvinäger och kycklingfond. Häll i pannan. Låt sjuda ca 10 min. Skala och skiva vitlöken, skär tomaterna i bitar. Fräs i smör i en stekpanna och lägg över till kycklingen. Strö över basilikan och servera med potatisklyftor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Mongoliska nudlar med färs

Jag älskar nudlar! Det finns så mycket nudlar i olika former och gjorda på olika ingredienser. I asiatiska livsmedelsbutiker så finns det hy...