Jag fortsätter i italienska tecken. Denna gång blev det kyckling med smak av balsamvinäger. Har gjort denna rätt några gånger och det är en enkel och god rätt. Till det serverade jag hasselbackspotatis (som är en favorit sen barn) och avocado och ett glas gott rött vin.
Kyckling Italiano
4 port
4 st kycklingfiléer
2 tsk smör
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
½ msk vetemjöl
2,5 dl Kelda lagalätt
1 msk balsamvinäger
1 msk konc kycklingfond
2 vitlöksklyftor
3 tomater
2 msk basilikablad
Bryn kycklingen i smör i en stekpanna. Salta och peppra. Vispa ut mjölet i lite vatten. Vispa i gräddmjölk, balsamvinäger och kycklingfond. Häll i pannan. Låt sjuda ca 10 min. Skala och skiva vitlöken, skär tomaterna i bitar. Fräs i smör i en stekpanna och lägg över till kycklingen. Strö över basilikan och servera med potatisklyftor.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Mongoliska nudlar med färs
Jag älskar nudlar! Det finns så mycket nudlar i olika former och gjorda på olika ingredienser. I asiatiska livsmedelsbutiker så finns det hy...
-
Nu till en klassisk svensk middagsfavorit i många familjer :) Jag tror alla familjer har sin egna variant på den. Spaghetti och köttfärssås!...
-
Nu kanske ni tycker det här är ett sommarrecept då det är en kall nudelsallad till men det är lika gott att äta året om. Fläsket är egentli...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar