söndag 17 april 2011

Pasta med sparris och bacon

Häromdagen gjorde jag en riktigt god pastarätt. Ändrade lite från ursprungsreceptet. Enkel och god. Färsk sparris är bara så gott.



Pasta med sparris och bacon

4 port

400 g pasta penne
400 g grön sparris (färsk)
Ett paket bacon
½ gul lök
250 g ricotta
0,5 dl vatten
smör till stekning
salt
parmesan (till garnering)

1. Skala och hacka lök. Skär bacon i bitar. Skär av sparrisknopparna. Skär resten av sparrisen i 2 cm långa bitar. Koka sparrisknoppar i lättsaltat vatten tills de blir mjuka, ca 5 minuter. Lägg åt sidan.
2. Koka pasta enligt anvisning på paketet.
3. Stek bacon tills den får fin yta. Låt sedan rinna av på hushållspapper.
4. Sänk värmen och stek lök i samma panna några minuter till den blir genomskinlig. Lägg i stjälkar från sparrisen i stekpannan och stek i cirka 4 minuter.
5. Häll lök och sparrisstjälkar i en skål. Tillsätt ricotta, vatten och salt. Mixa ihop med en mixerstav.
6. Blanda pasta, 2/3 av bacon och ricottamixet. Stek i smör de kokta sparrisknopparna och den redan stekta baconen tills knopparna får färg.
7. Garnera pastan med bacon, sparrisknoppar och parmesan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Mongoliska nudlar med färs

Jag älskar nudlar! Det finns så mycket nudlar i olika former och gjorda på olika ingredienser. I asiatiska livsmedelsbutiker så finns det hy...